17 APRIL 2018

Inspiratie-bezoek 'Low Countries, Voeding in de Zorg 2.0'

14 juni 2018 komt een Belgische delegatie nieuwe inzichten opdoen en Nederlandse innovatieve voedingsconcepten in de praktijk ervaren. Naast een bezoek aan Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research, gaan zij ook naar meerdere bedrijven in regio Food Valley. De Nederlandse Ambassade en PSPS Consultants organiseren het inspiratie-bezoek samen met de Alliantie Voeding in de Zorg.

Inspiratie-bezoek 'Low Countries, Voeding in de Zorg 2.0'

Het inspiratie-bezoek is bedoeld voor Belgische zorgprofessionals, bedrijven, organisaties en kennisinstellingen en richt zich op de voedingszorg en innovatieve voeding voor zorgdoelgroepen. Professionals zoals artsen, ziekenhuis-inkopers, diëtisten, facilitair managers, onderzoeks- of beleidsmedewerkers in ziekenhuizen en zorginstellingen worden van harte uitgenodigd deel te nemen.

Dit inspiratie-bezoek geeft vervolg aan de succesvolle kennis- en netwerkbijeenkomst ‘Voeding in de Zorg’ in 2017 in Antwerpen waaraan de Alliantie Voeding meewerkt. Daar werd expertise gedeeld door voedingswetenschappers uit Wageningen, door deskundigen van het Voedingsziekenhuis en tevens presenteerden meerdere Nederlandse bedrijven hun innovatieve concepten voor de zorgmarkt.

Lees hier de volledige uitnodiging.


Programma

10.00 Bezoek aan Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede: 

  • Ir. Nico Opstal, Landbouwraad, Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden
  • Drs. Mirjam van ’t Veld, voorzitter bestuur Ziekenhuis Gelderse Vallei
  • Ir. Menrike Menkveld, manager Alliantie Voeding in de Zorg
  • Mirjam de Groot BA, hoofd hoteldienst Ziekenhuis Gelderse Vallei

11.50 Bezoek aan Campus Wageningen University & Research 

  • Friesland Campina, Global Innovation Centre Wageningen: 
  • Marieke Schoemaker PhD, global development specialist medical nutrition
  • Sjors Verlaan PhD, development director medical nutrition

Innovatielunch met Carezzo & Fijnproevers 

Human Nutrition Research Unit Wageningen University & Research: 

  • Elbrich Postma MSc, onderzoeker en projectleider Reuk- en Smaakcentrum 

Impulse Innovatiezaal: Focus op Innovatie "De patiënt centraal – voeding op maat” 

  • Nancy Janssen, diëtist Ziekenhuis Gelderse Vallei
  • Prof. Johan Claes, onderzoek coördinator Lab4Food KU Leuven

Impuls Innovatiezaal: Innovation – The way forward

  • Prof. Ellen Kampman, hoogleraar voeding en ziekte, Wageningen University & Research 
  • Gert Boeve, Directeur Regio Food Valley
  • Menrike Menkveld, Alliantie Voeding in de Zorg
  • Drs. Liesbeth Luijendijk, programmamanager Wageningen University & Research

Afsluiting met Drinks & Foods


Bij interesse of vragen kunt u contact opnemen met: 

Ellen Sillekens, projectmanager: Sillekens@pspsconsultants.nl / +31 (0)70 322 9006 

Caroline Schauvlieger, Landbouwattaché, Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden:  caroline.schauvlieger@minbuza.nl

Zie ook het nieuwsbericht: 18.05.2017 Voeding in de Zorg over de grens



Trots op deze gezamenlijke inspanning om gezondheid van inwoners uit de regio te bevorderen. Eerste regionale samen… https://t.co/s6Cf14jN7B
Gerjan Navis 'De praktijk juist omarmen als studieobject en veel meer voedingsonderzoek doen in de zorgsector.'… https://t.co/F52rdWsqux
#GLI Slimmer zet via basisverzekering zorgprofessionals in om leefstijl van patiënten te verbeteren. Gezonder te et… https://t.co/4STFadua9t

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.