12 JULI 2018
Deelnemers aan het Strategisch Beraad dat de Alliantie Voeding in de Zorg op 3 april organiseerde.
Het beraad vond plaats in het toekomstige World Food Centre te Ede. Dé plek om de rol van voeding op kwaliteit van leven en gezondheid te bespreken. Onder de inspirerende leiding van Pauline Meurs, werd gestart met het in kaart brengen van de huidige situatie. Aansluitend zijn 7 domeinen geïdentificeerd om de voedingszorg verder te optimaliseren:
De bevindingen zijn samengevat in het Manifest ‘Naar voeding op maat in de medische zorg’. Het manifest sluit nauw aan bij het beleid van het Kabinet op het gebied van preventie en gezondheidsbevordering, dat inzet om het stimuleren van innovatie, kennisontwikkeling en –deling, zoals het Nationaal Preventieakkoord.
In de Alliantie Voeding in de Zorg werken kennis- en zorginstellingen, overheden en bedrijven al meer dan 10 jaar samen om voeding en bewegen in te zetten voor gezondheidsbevordering. “We willen effecten van voeding monitoren en evalueren, en ook de opgedane inzichten breed delen voor meer impact”, aldus Tom van Loenhout, cardioloog Ziekenhuis Gelderse Vallei en voorzitter van de Alliantie Voeding. “Met de koploperspositie als Voedingsziekenhuis kan Ziekenhuis Gelderse Vallei (Ede) het netwerk vergroten en expertise uitwisselen”. Door de inzet van Wageningen University & Research, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Rijnstate, de Gemeente Ede, Opella en andere partijen is er op de cross-over food en health veel kennisontwikkeling en innovatiekracht.
Contact: Menrike Menkveld, manager Alliantie Voeding in de Zorg
Meer info:
Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.