11 JULI 2018

Studiereis naar Japan

De Alliantie Voeding in de Zorg nam begin juni deel aan de studiereis die de Dutch Japanse Trade Federation (DUJAT) organiseerde. Op het Agriculture, Food and Investment Seminar gaf de Alliantie Voeding mede invulling aan het thema Food. Ook werden bedrijven bezocht uit de levensmiddelen- en de technologiesector om samenwerking te verkennen. Met internationale partners kunnen de ambities in onderzoek en innovatie van voedingszorg versterkt worden.

Studiereis naar Japan

Er waren dit jaar 26 deelnemers aan de studiereis van DUJAT. Via de Alliantie Voeding in de Zorg namen deel Tom van Loenhout, cardioloog en voorzitter Alliantie Voeding, manager Menrike Menkveld-Beukers en Arthur van Zanten, intensivist en medisch adviseur Raad van Bestuur Ziekenhuis Gelderse Vallei.  in het intensieve programma is volop kennis en ervaring gedeeld. De komende tijd zullen ook delegaties worden ontvangen om bijvoorbeeld het Voedingsziekenhuis te bezoeken en researchprogramma's te ontwikkelen.

Agriculture, Food and Investment Seminar - Japan-Nederland

Op 6 juni bezochten zo'n 100 personen het Agriculture, Food and Investment Seminar in Tokyo, georganiseerd door DUJAT, Ernst & Young (EY) en de Nederlandse Ambassade in Japan. De presentaties illustreerden de innovatiekracht door publiek-private samenwerking en tussen Japan en Nederland. De presentaties werden verzorgd door de ambassade, EY, Alliantie Voeding in de Zorg, Netherlands Foreign Investmet Agency (NFIA) en een bedrijvenpanel. In de sessie over de Food-sector sprak Menrike Menkveld namens Wageningen University & Research over ‘Health and well-being by better nutrition'. Tom van Loenhout gaf een lezing over 'Food and vitality in healthcare' en lichtte het unieke profiel van Ziekenhuis Gelderse Vallei toe.  Prof. Jan Peter Balkenende, external senior advisor bij EY, verzorgde de afsluiting van het seminar. Hij benadrukte het belang van de samenwerkings- en innovatiekracht tussen Japan en Nederland rondom wereldvoedsel-vraagstukken. Ook gaf hij aan dat het seminar bevestigde dat verdere verbinding van de domeinen voedsel, gezondheid en leefstijl essentieel is om mensen op de juiste wijze te voeden voor kwaliteit van leven.

Netwerkevents en bedrijfsbezoeken

De Alliantie Voeding, OostNL, Loyens & Loeff Health bezochten samen diverse bedrijven op voeding en gezondheid in de omgeving van Osaka en in Tokyo. Met Tanita, Health Promotion Centre Junkipai Okayama, Kewpie en Mitsubishi Corporate Life Sciences werden ervaringen en innovaties gedeeld. Vanuit het Voedingsziekenhuis en Wageningen University & Research werd kennis en ervaring ingebracht. Via interactieve sessies en rondleidingen werden kansen verkend voor samenwerking in preventie, gezond gewicht en voeding voor doelgroepen. Met de DUJAT delegatie vonden interessante bedrijfsbezoeken aan Kikkoman en Yakult plaats. Het netwerk werd verder versterkt door een diner bij de heer Gerard Michels, consul generaal in Osaka en een grote receptie op de Nederlandse Ambassade waar H.E. Mr. Aart Jacobi de gasten ontving.

DUJAT

De Alliantie Voeding in de Zorg is in 2018 partner van DUJAT geworden. DUJAT richt zich op het versterken van de algemene economische betrekkingen tussen Nederland en Japan en heeft een sterk netwerk in Japan. Door het op maat gemaakte programma en de focus op food dit jaar heeft de DUJAT missie een kansrijk netwerk opgeleverd om door te ontwikkelen in research en innovatie voor gezondheidswinst. Zie www.dujat.nl.


 Meer informatie: Menrike Menkveld, manager Alliantie Voeding
RT @rieneketerink: Zo'n week: van Teams meeting naar Teams meeting. Tussendoor een Metc aanvraag indienen @NutriProfiel. En dan eindigen me…
RT @ZorgProefJe: Nog wat leesvoer nodig voor ‘t weekend? Onze #GoedeZorgProefJe nieuwsbrief staat nu online! ✉️👓https://t.co/bysqtdRS23
Vandaag verzorgen we een scholing 'overgewicht, obesitas en diabetes' aan zijinstromers verpleegkunde die hun oplei… https://t.co/oIZjinyZbK

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.