05 APRIL 2019

MOOCs | online cursussen van Wageningen University & Research

Wageningen University & Research heeft diverse gratis online cursussen (MOOCs) over de relatie tussen voeding en ziekte. Ook kennis uit Alliantieprojecten komt terug in diverse MOOCs. Deze cursussen zijn in het bijzonder ontwikkeld voor artsen, diëtisten, epidemiologen, medewerkers gezondheidsbevordering, gezondheidsbeleidsmakers, voedingsvoorlichters, biologen en voedingsdeskundigen.

MOOCs | online cursussen van Wageningen University & Research

MOOCs bieden toegang tot de laatste wetenschappelijke kennis en zijn gemaakt door professoren van Wageningen University & Research. Na inschrijving kun je direct starten. Een MOOC volg je in je eigen tempo, wanneer je wilt en waar je wilt. Er zijn diverse MOOCs op het gebied van gezondheid en voeding. Alle MOOCs zijn gratis te volgen. Tegen betaling is het ook mogelijk de cursus met een certificering af te sluiten. Hieronder een overzicht van diverse MOOCs op het thema voeding:

Nutrition and Disease: Nutrition and Cancer

Is het risico op kanker te verminderen door gezonde voeding en/of levensstijl? Speelt voeding een rol bij de behandeling van kanker? Hebben ex- kankerpatiënten baat bij bepaalde voeding in hun herstel en de kans op terugkeer? Meld je aan voor deze gratis online cursus Voeding en kanker en leer over de rol van voeding bij het ontstaan, de progressie en de behandeling van kanker. Ontdek kanker en voeding vanuit het perspectief van een patholoog, epidemioloog, patiënt, diëtist, chirurg, wetenschapper en de farmacie en ontdek welk wetenschappelijk bewijs ten grondslag ligt aan voedingsrichtlijnen. Zie hier de trailer die in Ziekenhuis Gelderse Vallei is gemaakt voor deze MOOC.
Meer informatie over de MOOC Nutrition and Disease: Nutrition and Cancer

Nutrition and Disease: Nutrition, Heart disease and Diabetes

Na het afronden van deze MOOC ben je op de hoogte van de laatste inzichten over de rol van voeding en levensstijl bij het ontstaan, de behandeling en de prognose van hart- en vaatziekten en diabetes mellitus. Je leert over de huidige stand van zaken in het onderzoek over voeding en cardiometabole aandoeningen. Verder leer je hoe cardiometabole aandoeningen kunnen worden voorkomen op het bevolkingsniveau door aanpassingen in voeding en levensstijl en behandelen we de belangrijkste diagnostische technieken en behandelingen voor cardiometabole ziekten.
Meer informatie over de MOOC Nutrition and Disease: Nutrition, Heart disease and Diabetes

Nutrition and Health: Macronutrients and Overnutrition

Deze inleidende voedingscursus gaat in op het verband tussen voeding en gezondheid, waarbij de nadruk ligt op gezondheidsproblemen die samenhangen met te veel eten. Je leert over de scheikundige basisprincipes van de macronutriënten vet, koolhydraten en eiwit. Hoe macronutriënten worden opgenomen, opgeslagen en verbrand en wat voor invloed ze kunnen hebben op de gezondheid en hoe je de overvloedige informatie over voeding en gezondheid beter op waarde kunt schatten en kunt interpreteren.
Meer informatie over de MOOC Nutrition and Health: Macronutrients and Overnutrition

Nutrition and Health: Micronutrients and Malnutrition

In deze online cursus worden het gehalte aan micronutriënten in voedsel en de rol van de verschillende micronutriënten in het lichaam behandeld. Daarnaast komt aan bod wat voor effect gebrekkig voedsel kan hebben op de gezondheid van mensen. Daarbij gaat het in het bijzonder over wereldwijde honger en ondervoeding.
Meer informatie over de MOOC Nutrition and Health: Micronutrients and Malnutrition

Nutrition and Health: Human Microbiome

Je lichaam bestaat niet alleen uit menselijke cellen, maar ook uit biljoenen bacteriën, schimmels en virussen. Samen vormen deze het menselijke microbioom en ze hebben een enorme invloed op je gezondheid. In deze gratis online cursus leer je welke belangrijke rol het menselijke microbioom speelt bij het in stand houden van de normale darmfunctie, de vertering van bepaalde voedingsstoffen, de vroege ontwikkeling, het gedrag en aandoeningen zoals het prikkelbaredarmsyndroom (PDS), obesitas en diabetes.
Meer informatie over de MOOC Nutrition and Health: Human Microbiome


RT @GelderseVallei: Diëtist Mirjam Holverda & fysiotherapeut Linda van de Worp delen vanavond tijdens het webinar community of practice Bet…
#Zorgopleidingen | Verpleegkundigen hebben in de opleiding behoefte aan meer kennis over overgewicht, oorzaken en g… https://t.co/4g70gznvl8
#Dementie, #Leefstijl | Mooie samenwerking tussen @WUR, @MaastrichtUMC en 5 andere centra in de MOCIA-leefstijlstud… https://t.co/cR9jj5MIbJ

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.