11 JUNI 2020

Nieuwe buitengewoon hoogleraar Diëtetiek

Per 1 juni is Marian de van der Schueren benoemd tot buitengewoon hoogleraar Diëtetiek aan de Wageningen University & Research (WUR). De van der Schueren is daarmee de eerste hoogleraar Diëtetiek in Nederland. De leerstoel is een mijlpaal en erkenning voor diëtisten in Nederland en slaat een brug tussen fundamentele voedings- en medische wetenschappen en de diëtetiekpraktijk.

Nieuwe buitengewoon hoogleraar Diëtetiek

Gezondheidswinst boeken
Marian van der Schueren gaat aan de slag bij de leerstoelgroep Global Nutrition op de afdeling Humane Voeding en Gezondheid van de WUR onder leiding van professor Edith Feskens. Daar gaat zij invulling geven aan de wetenschappelijke onderbouwing van de relatie tussen mens en voeding en de toegevoegde waarde van diëtetiek. De kracht van de leerstoel schuilt in het zoeken van verbinding met andere wetenschappers om samen de impact van voeding voor onze gezondheid of herstel bij ziekte te onderzoeken en onder de aandacht te brengen. De relatie tussen mens en voeding is bijzonder complex: diëtetiek is de wetenschap die deze relatie centraal stelt. De van der Schueren: ‘Met een integrale aanpak en benadering kunnen we nog veel gezondheidswinst boeken.’ Lees hier een interview vanuit de NVD met Marian van der Schueren.

Expertise
Als hoogleraar Diëtetiek ziet zij de WUR als een goede werkplek vanwege de aandacht voor zowel wetenschappelijk onderzoek als toepassing van voedingskennis in de praktijk. Op het gebied van (onder)voeding bij ouderen werkt zij al samen met onderzoekers Lisette de Groot en Ondine van de Rest (WUR). Ook is zij als expert op het gebied van ondervoeding betrokken bij een pilot-onderzoek naar de implementatie van de nieuwe diagnostische criteria voor ondervoeding (GLIM) in Ziekenhuis Gelderse Vallei. De Alliantie Voeding in de Zorg kijkt uit naar nieuwe samenwerkingsprojecten rondom voeding en diëtetiek. Naast haar hoogleraarschap blijft zij werkzaam als lector Voeding & Gezondheid bij het lectoraat Voeding in relatie tot Sport en Gezondheid aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Bron: WUR


#GoedeZorgProefJe I Samenwerken aan een gezonder voedingsaanbod in ziekenhuizen. Dank diëtisten van @ZkhsAmstellandhttps://t.co/Gyr7F3ol2H
Via projecten uit de Regio Deal Foodvalley kan voeding een stevigere rol in de preventieve en curatieve gezondheids… https://t.co/xYivB4soBK
Vijf Belgische en vier Nederlandse ziekenhuizen, waaronder @ArthurvanZanten @GelderseVallei onderzoeken de rol van… https://t.co/31d9wh7ky3

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.