22 APRIL 2020
Het reuk- en smaakverlies ontstaat doordat het coronavirus effect heeft op het centrale zenuwstelsel. Toch is juist nu voldoende en gezond kunnen blijven eten belangrijk. De nieuwe factsheet biedt zorgprofessionals informatie over reuk- en smaakverlies en concrete tips om de voedingsinname te stimuleren.
In de factsheet is ook aandacht voor onderzoek. Wageningen University & Research is actief in het wereldwijde onderzoek dat door het Global Consortium for Chemosensory Research (GCCR) is gestart. Het GCCR doet wereldwijd onderzoek naar de relatie tussen het reuk- en smaakzintuig en het coronavirus.
De inhoudelijke expertise van de factsheet komt vanuit het Reuk- en Smaakcentrum® van de Alliantie Voeding in de Zorg. Het Reuk- en Smaakcentrum is vijf jaar geleden opgericht door Wageningen University & Research en Ziekenhuis Gelderse Vallei. Via het project Goede Zorg Proef Je, een onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord, delen we deze kennis.
Onze digitale nieuwsbrief verschijnt regelmatig