22 APRIL 2020

Reuk- en smaakverlies door corona

Verlies van reuk en smaak is een veel genoemd symptoom na besmetting met het coronavirus. Dit kan leiden tot verminderde eetlust en voedingsinname. Goede begeleiding in de voedingszorg is dan ook essentieel. De Alliantie Voeding ontwikkelde voor zorgprofessionals de factsheet ‘Reuk- en smaakverlies door corona.

Reuk- en smaakverlies door corona

Het reuk- en smaakverlies ontstaat doordat het coronavirus effect heeft op het centrale zenuwstelsel. Toch is juist nu voldoende en gezond kunnen blijven eten belangrijk. De nieuwe factsheet biedt zorgprofessionals informatie over reuk- en smaakverlies en concrete tips om de voedingsinname te stimuleren.

In de factsheet is ook aandacht voor onderzoek. Wageningen University & Research is actief in het wereldwijde onderzoek dat door het Global Consortium for Chemosensory Research (GCCR) is gestart. Het GCCR doet wereldwijd onderzoek naar de relatie tussen het reuk- en smaakzintuig en het coronavirus.

De inhoudelijke expertise van de factsheet komt vanuit het Reuk- en Smaakcentrum® van de Alliantie Voeding in de Zorg. Het Reuk- en Smaakcentrum is vijf jaar geleden opgericht door Wageningen University & Research en Ziekenhuis Gelderse Vallei. Via het project Goede Zorg Proef Je, een onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord, delen we deze kennis.


RT @rieneketerink: Zo'n week: van Teams meeting naar Teams meeting. Tussendoor een Metc aanvraag indienen @NutriProfiel. En dan eindigen me…
RT @ZorgProefJe: Nog wat leesvoer nodig voor ‘t weekend? Onze #GoedeZorgProefJe nieuwsbrief staat nu online! ✉️👓https://t.co/bysqtdRS23
Vandaag verzorgen we een scholing 'overgewicht, obesitas en diabetes' aan zijinstromers verpleegkunde die hun oplei… https://t.co/oIZjinyZbK

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.