02 APRIL 2021

Verslag 2e landelijke Symposium Voeding en Revalidatie

In het project Goede Zorg Proef Je werkt Alliantie Voeding in de Zorg, vanuit het Nationaal Preventieakkoord, aan een gezonder voedingsaanbod in ziekenhuizen en zorginstellingen. Voor de revalidatiezorg is de Werkgroep Revalidatie & Voeding opgericht. Recent organiseerde de werkgroep het 2e landelijke Symposium Voeding in de Revalidatie. Diverse sprekers deelden kennis en ervaringen.

Verslag 2e landelijke Symposium Voeding en Revalidatie

Menrike Menkveld, directeur Alliantie Voeding in de Zorg en Corine Bakker, Beleidsadviseur Preventie bij NVZ, gaven een toekomstvisie. Welke handvaten zijn nodig om voeding onderdeel te maken van de zorg? Verschillende artsen en onderzoekers vertelden over hun werk en ervaringen. Interessant was ook het verhaal van Anne de Ruiter, revalidant. Zij vertelde, aan de hand van haar eigen ervaring, hoe belangrijk voeding is in het revalidatieproces. Lees het symposium verslag hier. Of bekijk het fotoalbum.

Recent ontwikkelde Goede Zorg Proef Je de leidraad 'ontwikkeling visie op voeding'. De leidraad kan zorginstellingen ondersteunen in de transitie naar een gezonder voedingsaanbod. De leidraad laat stapsgewijs zien hoe een organisatie van een voedingsvisie de vertaalslag kan maken naar een nieuw voedingsconcept in de zorginstelling. De leidraad kwam tot stand in samenwerking met Reade, Rijnstate, Zorggroep Groningen, Maasstad ziekenhuis, MeanderMC, Elisabeth-Tweesteden ziekenhuis, Amsterdam UMC en Ziekenhuis Gelderse Vallei.

‘Revalideren is topsport, goede voeding daarbij is nodig.’

Janneke Haisma, revalidatiearts Spaarne Gasthuis – voorzitter werkgroep VRA, Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen, Sport en Bewegen (WVBS).

Wil jij in jouw revalidatie- of andere zorginstelling ook aan de slag met een gezonder voedingsaanbod? Neem hier contact op met Goede Zorg Proef Je.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de werkgroep Revalidatie en het project Goede Zorg Proefje?

  • Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Goede Zorg Proefje - rechts onderaan op deze contactpagina;
  • Of volg Goede Zorg Proef Je via twitter @ZorgProefJe;
  • Of volg Alliantie Voeding in de Zorg via LinkedIn.


RT @GelderseVallei: Diëtist Mirjam Holverda & fysiotherapeut Linda van de Worp delen vanavond tijdens het webinar community of practice Bet…
#Zorgopleidingen | Verpleegkundigen hebben in de opleiding behoefte aan meer kennis over overgewicht, oorzaken en g… https://t.co/4g70gznvl8
#Dementie, #Leefstijl | Mooie samenwerking tussen @WUR, @MaastrichtUMC en 5 andere centra in de MOCIA-leefstijlstud… https://t.co/cR9jj5MIbJ

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.