31 AUGUSTUS 2018

Website Sportinnovator Centrum Nutritional Status & Health online!

De website van Sportinnovator Centrum Nutritional Status & Health is sinds deze zomer online. Daarnaast is het centrum nu ook via social media te volgen. Het centrum, een initiatief van Wageningen UR en Ziekenhuis Gelderse Vallei, optimaliseert de sportbelastbaarheid en de gezondheid van sporters door verdieping en inzet van kennis over voeding en slaap.

Website Sportinnovator Centrum Nutritional Status & Health online!

Voeding, slaap en belastbaarheid

Sportinnovator Centrum Nutritional Status & Health brengt de kennis en expertise van Wageningen UR en Ziekenhuis Gelderse Vallei op het gebied van voeding, slaap en (sport)belastbaarheid samen. Het centrum richt zich op topsporters, breedtesporters, sportbegeleiders, patiënten en consumenten. Maar ook bedrijven, overheden en andere organisaties die willen samenwerken kunnen er terecht. In december 2017 werd dit samenwerkingsverband van Wageningen University & Research en Ziekenhuis Gelderse Vallei tijdens het Sportinnovator Event XL erkend als centrum in het sportinnovator-ecosysteem.

Website en social media

De website - www.sportinnovatornsh.nl - toont diverse diensten die Sportinnovator Centrum Nutritional Status & Health aanbiedt. Ook is hier meer te lezen over de onderzoeksprojecten binnen het centrum. Naast de website is Sportinnovator Centrum Nutritional Status & Health nu ook op diverse social media te vinden:

Dienstverlening

Sportinnovator Centrum Nutritional Status & Health biedt diverse mogelijkheden voor metingen en testen. Zowel Wageningen UR als Ziekenhuis Gelderse Vallei beschikken hiervoor over verschillende afdelingen en laboratoria. Ook worden de innovatieve concepten aangeboden die het centrum in onderzoeksprojecten ontwikkeld. Recente ontwikkelingen zijn NutriProfiel®, waarmee een persoonlijk voedingsadvies gegeven kan worden, en de Melatoninecheck®, waarmee stoornissen in de biologische klok opgespoord kunnen worden.

Onderzoek

Binnen het centrum worden verschillende onderzoeksprojecten geïnitieerd en gerealiseerd. Hierin staan de thema’s voedingsstatus en slaaphygiëne in relatie tot inspanning, herstel en adaptatie centraal. De onderzoeksprojecten richten zich op de ontwikkeling en validatie van innovatieve concepten die support geven in trainings- en wedstrijdschema’s van (top)sporters. Het uiteindelijke doel is optimalisatie van belastbaarheid en gezondheid van sporters. In de projecten wordt samengewerkt met andere onderzoeksinstituten en andere sportinnovator centra, zorginstellingen, bedrijven en overheden.


Meer lezen:


RT @rieneketerink: Zo'n week: van Teams meeting naar Teams meeting. Tussendoor een Metc aanvraag indienen @NutriProfiel. En dan eindigen me…
RT @ZorgProefJe: Nog wat leesvoer nodig voor ‘t weekend? Onze #GoedeZorgProefJe nieuwsbrief staat nu online! ✉️👓https://t.co/bysqtdRS23
Vandaag verzorgen we een scholing 'overgewicht, obesitas en diabetes' aan zijinstromers verpleegkunde die hun oplei… https://t.co/oIZjinyZbK

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.