• Begin
  • 20 februari 2020
  • 13:00 uur
  • |
  • Einde
  • 20 februari 2020
  • 18:30 uur
  • |
  • Locatie
  • Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede
  • |
  • Meer informatie

3e seminar Goede Voeding in de Zorg

Samen het verschil maken! Een zorginstelling heeft een voorbeeldfunctie in het aanbieden van gezonde van gezonde voeding, voor patiënten, personeel en bezoekers. De transitie naar een gezond voedingsaanbod in de zorg vraagt om samenwerking. Ontmoet collega's uit andere zorginstellingen op het 3e landelijke seminar Goede Voeding in de Zorg. Deel jouw kennis en ervaringen en haal inspiratie op. Het seminar wordt georganiseerd door Alliantie Voeding in de Zorg, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, Ziekenhuis Gelderse Vallei. Ben jij erbij?

3e seminar Goede Voeding in de Zorg

Het seminar is bedoeld voor managers facilitaire diensten/cateraars in ziekenhuizen en andere zorginstellingen, diëtisten en beleidsmakers. Voor de ene organisatie zal het een eerste oriëntatie zijn. Voor de andere alweer een volgende stap op weg naar een gezond voedingsaanbod. Kennisdelen, inspireren en aanzetten tot concrete acties staat centraal deze middag.

Programma

Na een welkom door bestuursvoorzitter Mirjam van 't Veld van Ziekenhuis Gelderse Vallei, start de middag met een toelichting over het Nationaal Preventieakkoord en het project Goede Zorg Proef Je, dat de Alliantie Voeding uitvoert in opdracht van het ministerie VWS. Aansluitend deelt Maarten Soeters, internist-endocrinologist, AmsterdamUMC inzichten vanuit zijn rol als arts. Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, MeanderMC, en Ziekenhuis Gelderse Vallei delen ervaringen met nieuwe voedingsconcepten. De workshops, verzorgt door oa Voedingscentrum, Nederlandse Vereniging van Diëtisten, Stuurgroep Ondervoeding en diverse ziekenhuizen, dagen je uit actief aan de slag te gaan.

Lees hier het hele programma.

Goede Zorg Proef Je

Het Seminar is een vervolg op de succesvolle seminars in 2017 en 2018. Deze 3e editie wordt georganiseerd vanuit het project Goede Zorg Proef Je door Alliantie Voeding in de Zorg, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en Ziekenhuis Gelderse Vallei. Het project zet in op de realisatie van enkele maatregelen uit het Nationaal Preventie Akkoord (NPA) en die zijn stevig: per 2025 is in vijftig procent van de ziekenhuizen het voedingsaanbod gezond, en per 2030 in alle ziekenhuizen. Eind 2019 organiseerde de Alliantie Voeding de expertmeeting Voeding in Ziekenhuizen: 18 organisaties inventariseerden succesfactoren, aandachtspunten en best-practices voor een gezond voedingsaanbod in Nederlandse ziekenhuizen. Lees hier het verslag en de resultaten van deze Expertmeeting.