preventie, zorg en wetenschap:   

gezondheidswinst door voeding    

Laatste nieuws



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Inspiratie-bezoek ‘Low Countries, Voeding in de Zorg 2.0’
17.04.2018
14 juni 2018 komt een Belgische delegatie nieuwe inzichten opdoen en Nederlandse innovatieve voedingsconcepten in de praktijk ervaren. Naast een bezoek aan Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research, gaan zij ook naar meerdere bedrijven in regio Food Valley. De Nederlandse Ambassade en PSPS Consultants organiseren het inspiratie-bezoek samen met de Alliantie Voeding in de Zorg.
Lees verder

Ouderen in Bennekom en Ede willen fit blijven met ProMuscle in de Praktijk
11.04.2018
Soepel opstaan uit een stoel en zonder moeite de trap oplopen. Ouderen die meedoen aan leefstijlprogramma ProMuscle in de Praktijk verwachten dit nog een tijd zelfstandig te kunnen doen. Afgelopen maand is er in Bennekom en Ede een groep vijfenzestigplussers gestart met deelname aan dit innovatieve leefstijlprogramma. De combinatie van krachttraining met eiwitrijke voeding bevordert de spierkracht en –functie waardoor ouderen langer zelfredzaam blijven.
Lees verder

Health, Food & Technology event 2018
10.04.2018
De 2e editie van het Health Food & Technology event op 30 mei 2018 staat in het teken van ‘a healthy society’ en brengt preventie, leefstijl, voeding, gedrag en de toepassingen van technologie in de zorgomgeving aan het licht. De Alliantie Voeding is partner van Health Food Technology 2018. Diverse innovatieve concepten, waar de Alliantie Voeding bij betrokken is, worden toegelicht in de workshops.
Lees verder

'The Next Step' in Voedingszorg
23.03.2018
Daarover ging het donderdag 22 maart in het 2e landelijke seminar ‘Goede Voeding in de Zorg’ in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Meer dan 100 professionals, van 30 zorginstellingen en -organisaties uit heel Nederland, inspireerden elkaar. Ze werden uitgedaagd om ‘The Next Step’ in voedingszorg in de eigen organisatie te gaan zetten én mee te doen in het voedingszorgnetwerk.’
Lees verder

Ontwikkeling fosfaatwijzer-dranken voor nierpatiënten
23.03.2018
Diëtisten van Ziekenhuis Gelderse Vallei en experts van Wageningen University & Research ontwikkelen een fosfaatwijzer-dranken voor nierpatiënten. Steeds meer voedingsmiddelen bevatten fosfaat-houdende additieven. Regelmatig is de hoeveelheid fosfaat beduidend hoger dan dat in de officiële voedingsmiddelentabel (NEVO) staat. Veel gebruikte (fris)dranken zullen worden geanalyseerd op fosfaat. Door de resultaten toe te passen in een drankenwijzer, kunnen nierpatiënten straks makkelijker een goede keus maken.
Lees verder

Eetprikkels belicht vanuit wetenschap en praktijk
20.03.2018
Meer dan 235 diëtisten, wetenschappers en andere voedings- en zorgprofessionals kwamen bij elkaar op 19 maart 2018 bij VoedingNederland2018 in de Jaarbeurs, Utrecht. Zij volgden een, afwisselend en leerzaam programma op het gebied van fysiologie, (neuro)psychologie en regulatie van de eetprikkel. Prof. Kees de Graaf, dagvoorzitter, stipte in zijn opening de onbalans in Eetprikkels aan: ‘Er zijn teveel prikkels die ons stimuleren te eten en te weinig die ons doen stoppen.
Lees verder

Minister Schouten bezoekt Regio FoodValley
16.03.2018
Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bezocht maandag 12 maart regio FoodValley. De middag was gevuld met een Foodtour door de Regio. In de avond vond een debat over actuele voedselthema’s plaats. Namens de Alliantie Voeding in de Zorg was Tom van Loenhout, Cardioloog in Ziekenhuis Gelderse Vallei, aanwezig.
Lees verder

Inzet Eetscore in transmurale zorgpaden
13.03.2018
Met de inzet van de Eetscore in de transmurale zorg kunnen voedingspatronen inzichtelijk en bespreekbaar worden gemaakt. De Alliantie Voeding in de Zorg start een project om de inzet van de Eetscore in de transmurale zorg te optimaliseren en zo een gezonder eetpatroon te bevorderen bij mensen met een chronische ziekte. ZonMw ondersteunt dit project via het programma ‘Kwaliteit van Zorg: Ondersteuning Kwaliteitsinstituut’
Lees verder

Voedingsadvies voor bariatrische patiënten
08.03.2018
Onderzoekers en chirurgen van Vitalys/Rijnstate hebben de handen ineengeslagen met experts van Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research voor een project om de voedingsinname bij bariatrische patiënten te onderzoeken. Eind 2017 ontvingen zij een startsubsidie van 5000 euro tijdens de wetenschapsavond van de Alliantie Voeding in de Zorg.
Lees verder

Nieuw voedingsconcept in Militair Revalidatie Centrum
27.02.2018
Op 15 februari introduceerde Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg feestelijk het nieuwe voedingsconcept Geeft KRacht. Geeft KRacht stimuleert een vitale leefstijl. In de concept ontwikkeling is samengewerkt met o.a. de Alliantie Voeding en het Topsportrestaurant van Sportcentrum Papendal. Studenten van Wageningen University & Research leverden advies. Op het jaarlijkse seminar Goede Voeding in de Zorg op 22 maart licht MRC Aardenburg het nieuwe voedingsconcept toe.
Lees verder

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16