preventie, zorg en wetenschap:   

gezondheidswinst door voeding    

Laatste nieuws



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Onderzoekspresentaties op ESPEN 2017
26.09.2017
Van 9 tot en met 12 september organiseerde de ‘Netherlands Society for Clinical Nutrition and Metabolism’ het ESPEN congres in Den Haag. Het jaarlijkse Europese congres staat in het teken van onderzoek naar klinische voeding. Er waren dan ook diverse bijdragen vanuit de afdeling Humane Voeding van Wageningen Universiteit en Ziekenhuis Gelderse Vallei. ‘Het wetenschappelijk onderzoek vormt de basis van al onze projecten,’ aldus Menrike Menkveld, manager Alliantie Voeding in de Zorg.
Lees verder

Samenwerken aan ondervoeding
21.09.2017
Rijnstate en de Alliantie Voeding zijn gestart met een project naar de optimalisatie van de eiwitinname van kwetsbare ouderen die een heupoperatie ondergaan. Rijnstate, een topklinisch ziekenhuis, trad recent toe tot de Alliantie Voeding. De samenwerking creëert meer en nieuwe onderzoeksmogelijkheden. De uitbreiding sluit ook aan bij de wens van het ministerie van VWS om de innovaties en inzichten vanuit de Alliantie Voeding verder te versterken en breder uit te rollen.
Lees verder

Good Food. Better World!
19.09.2017
‘Good Food. Better World!’ kopt de Dutch Agri Food Week dit jaar. Het thema Voeding en Gezondheid staat centraal. De Alliantie Voeding in de Zorg is dan ook actief tijdens de Dutch Agri Food Week. ‘Het is een mooie gelegenheid om breed in Nederland onze activiteiten te laten zien. En om de aandacht voor voedingszorg op maat te versterken,’ aldus Menrike Menkveld, manager Alliantie Voeding.
Lees verder

Lunch met Tweede Kamerlid Sophie Hermans
12.09.2017
Op uitnodiging van the Economic Board schoof ook de Alliantie Voeding aan de bij een lunchmeeting tussen innoveerders in de zorg en Tweede Kamerlid Sophie Hermans. Op 11 september gingen zij in gesprek in het Nijmeegse restaurant Manna. Het kamerlid heeft Langdurige Zorg als portefeuille, komt zelf uit Nijmegen en is zeer geïnteresseerd in innovaties in onze regio.
Lees verder

Leertraject Gezonde Voeding bij Diabetes Type 2
12.09.2017
In april 2017 is Kristel Polhuis als promovendus gestart aan Wageningen Universiteit. Zij onderzoekt hoe diabetes type 2 patiënten hun eetgedrag kunnen verbeteren. De focus ligt op het inpassen van veranderingen in eetgedrag in de alledaagse context. In het project wordt dan ook nauw samengewerkt met diverse zorgorganisaties in Ede.
Lees verder

Symposium ‘Actief herstel in de keten’
07.09.2017
Op 11 oktober organiseren Ziekenhuis Gelderse Vallei, Alliantie Voeding in de Zorg en Alles is Gezondheid... het symposium ‘Actief herstel in de keten’. Het symposium zet zich in om de vitaliteit en zelfstandigheid van ouderen rondom een operatie te bevorderen. Samenwerken in de keten aan integrale zorg is belangrijk voor een goed herstel van de patiënt. Landelijke en lokale experts delen inzichten over het belang van voeding, beweging en slaap. Patiënten en zorgprofessionals vertellen over hun ervaringen met het zorgpad ‘Actief Herstel’ van Ziekenhuis Gelderse Vallei en de ambitie om dit in Regio Food Valley te realiseren.
Lees verder

Alliantie Voeding viert 10-jarig bestaan
31.08.2017
3 juli jl vierde de Alliantie Voeding haar 10-jarig bestaan. Veel partners bezochten de zomerborrel. ‘De samenwerking van Wageningen Universiteit met Ziekenhuis Gelderse Vallei, een groot perifeer ziekenhuis, is onmisbaar gebleken voor goed en toepasbaar onderzoek naar voeding bij ziekte en preventie. Zo realiseren we Science with Impact’, aldus Ellen Kampman, vice-voorzitter Alliantie Voeding tijdens de borrel.
Lees verder

Rijnstate treedt toe tot de Alliantie Voeding in de Zorg
20.06.2017
Het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem treedt toe tot de Alliantie Voeding in de Zorg. Deze alliantie is in 2007 opgericht door Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University en doet onderzoek naar het effect van voeding in de zorg om zo gezondheidswinst te behalen. De toetreding van Rijnstate, als groot topklinisch ziekenhuis, vergroot de onderzoekspotentie van de Alliantie Voeding. Enerzijds door specifieke expertise op het gebied van overgewicht en anderzijds door een groter aantal patiënten met chronische ziekten dat in onderzoeken kan worden geïncludeerd. Vandaag tekenden de partijen een overeenkomst.
Lees verder

Uitnodiging: Symposium zoutreductie Food Valley NL
01.06.2017
Wat is tot nu toe bereikt met zoutreductie en welke mogelijkheden liggen er nog in het verschiet? Die vraag staat centraal tijdens het symposium dat Food Valley NL op donderdag 8 juni organiseert voor professionals in de voedingsmiddelenindustrie. Vanuit de Alliantie Voeding verzorgt Elbrich Postma een deel van de lezing over 'Salt Reduction in care in catering settings'.
Lees verder

Voeding in de Zorg over de grens
18.05.2017
Op woensdag 10 mei jl. vond in Antwerpen een succesvolle uitwisseling tussen Nederland en België over voeding in de zorg plaats. Het event was een initiatief van de Nederlandse Ambassade en werd georganiseerd door PSPS Consultants en de Alliantie Voeding in de Zorg. Nederlandse bedrijven deelden innovatieve concepten voor de zorgmarkt met meer dan 30 zorgexperts uit Belgie. De Alliantie Voeding in de Zorg deelde wetenschappelijke inzichten en de expertise uit het Voedingsziekenhuis.
Lees verder

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13