preventie, zorg en wetenschap:   

gezondheidswinst door voeding    

Laatste nieuws



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Programma Congres Voeding Nederland 2018 – De Eetprikkel
23.01.2018
Interne eetprikkels kunnen veel betekenen om de verleiding van de omgeving te weerstaan. Het VoedingNederland2018 congres De Eetprikkel, dat op 19 maart plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht, biedt een gevarieerd programma met sessies op het gebied van fysiologie, psychologie en regulatie van de eetprikkel.
Lees verder

Oproep POSTERPITCH en YOUNG PROFESSIONAL AWARD
10.01.2018
Wil jij een podium krijgen op Congres Voeding Nederland 2018? Dien dan een poster in voor de PosterPitch! Ben je niet ouder dan 35 jaar? Dan kun je ook meedingen naar de Young Professional Award. Wellicht win jij je eigen sessie op Congres Voeding Nederland 2018!
Lees verder

Start nieuwe lector Zorg voor Voeding en Gezondheid aan de Christelijke Hogeschool Ede
10.01.2018
Dr. W. (Willemieke) Kroeze is 1 januari 2018 gestart als lector Zorg voor Voeding en Gezondheid aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Het lectoraat is verbonden aan de opleiding Verpleegkunde en verbindt onderzoek met de praktijk. Het nieuwe lectoraat biedt ook kansen voor gezamenlijke projecten met de Alliantie Voeding.
Lees verder

Sportinnovator-centrum Nutritional Status & Health van start
21.12.2017
Het samenwerkingsverband van Wageningen University & Research en Ziekenhuis Gelderse Vallei is, tijdens het Sportinnovator Event XL in Den Haag, erkend als centrum in het sportinnovator-ecosysteem. Deze erkenning resulteert in de start van het Sportinnovator-centrum Nutritional Status & Health. In dit centrum bundelen beide organisaties hun expertise van voedingswetenschap, slaapkennis, gezondheid en sportgeneeskunde voor optimale sportbelastbaarheid.
Lees verder

Oproep PosterPitch en Young Professional Award
12.12.2017
Wil jij een podium krijgen op Congres Voeding Nederland 2018? Dien dan een poster in voor de PosterPitch! Ben je niet ouder dan 35 jaar? Dan kun je ook meedingen naar de Young Professional Award en je eigen sessie op Congres Voeding Nederland 2018.
Lees verder

Studiereis Regio FoodValley naar Central Denmark
05.12.2017
De Alliantie Voeding in de Zorg gaat van 6-8 december mee op de studiereis die Regio FoodValley organiseert naar Business regio Aarhus in Denemarken. De Alliantie Voeding geeft mede invulling aan de sessie ‘cross-over Food & Health’. Vanuit uit regio gaan 26 partijen mee, waaronder ook Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research. Samenwerking met andere regio’s in Europa is belangrijk in de doorontwikkeling van onze regio tot een topregio in Food.
Lees verder

Kick-off Leertraject Diabetes type 2
01.12.2017
27 november jl. vond de Kick-off van het 'Leertraject Diabetes type 2 ' plaats in Ede. Wetenschappers, zorgprofessionals en beleidsmedewerkers kwamen samen om te praten over gezonde voeding bij diabetes type 2 en over de plannen van het promotie-onderzoek.
Lees verder

Gewichtsverlies na een bariatrische ingreep
30.11.2017
Het verminderen van de energie-inname is een belangrijke factor voor het totale gewichtsverlies na een bariatrische ingreep. Dit blijkt uit recent onderzoek in het Rijnstate ziekenhuis. Op basis hiervan kan de voor- en nazorg rondom de operatie nog beter ingesteld worden. Het onderzoek was een samenwerking van Wageningen University met Vitalys, onderdeel van Rijnstate Ziekenhuis.
Lees verder

Congres Voeding Nederland 2018 - De Eetprikkel
15.11.2017
Ook in 2018 zijn wij mede-initiatiefnemer van het congres VoedingNederland, waarvoor wij samenwerken met vier andere toonaangevende organisaties. De onderwerpen van de bijeenkomsten zijn altijd verrassend, dwingen om breder te kijken dan het eigen werkveld en combineren wetenschap en praktijk. Het nieuwe thema is DE EETPRIKKEL. Bent u erbij op 19 maart 2018 in Utrecht?
Lees verder

5 jaar At Your Request in Ziekenhuis Gelderse Vallei
13.11.2017
Vandaag draait At Your Request precies 5 jaar in Ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede. Als eerste ziekenhuis in Europa voerde het ziekenhuis het innovatieve maaltijdconcept van Sodexo in. ‘At Your Request® stimuleert gevarieerder, gezonder en lekkerder eten en drinken in het ziekenhuis‘, aldus Mirjam de Groot, hoofd hoteldienst in ZGV. ‘Inmiddels is veel onderzoek gedaan met Wageningen University & Research: In Cater with Care werden innovatieve eiwitrijke producten aangeboden. Ook zijn specifieke menukaarten zijn ontwikkeld om aan te sluiten bij de behoeften van diverse doelgroepen. We delen volop onze expertise met andere instellingen en organisaties vanuit binnen en buitenland’.
Lees verder

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15