preventie, zorg en wetenschap:   

gezondheidswinst door voeding    

Laatste nieuws



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Rijnstate treedt toe tot de Alliantie Voeding in de Zorg
20.06.2017
Het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem treedt toe tot de Alliantie Voeding in de Zorg. Deze alliantie is in 2007 opgericht door Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University en doet onderzoek naar het effect van voeding in de zorg om zo gezondheidswinst te behalen. De toetreding van Rijnstate, als groot topklinisch ziekenhuis, vergroot de onderzoekspotentie van de Alliantie Voeding. Enerzijds door specifieke expertise op het gebied van overgewicht en anderzijds door een groter aantal patiënten met chronische ziekten dat in onderzoeken kan worden geïncludeerd. Vandaag tekenden de partijen een overeenkomst.
Lees verder

Uitnodiging: Symposium zoutreductie Food Valley NL
01.06.2017
Wat is tot nu toe bereikt met zoutreductie en welke mogelijkheden liggen er nog in het verschiet? Die vraag staat centraal tijdens het symposium dat Food Valley NL op donderdag 8 juni organiseert voor professionals in de voedingsmiddelenindustrie. Vanuit de Alliantie Voeding verzorgt Elbrich Postma een deel van de lezing over 'Salt Reduction in care in catering settings'.
Lees verder

Voeding in de Zorg over de grens
18.05.2017
Op woensdag 10 mei jl. vond in Antwerpen een succesvolle uitwisseling tussen Nederland en België over voeding in de zorg plaats. Het event was een initiatief van de Nederlandse Ambassade en werd georganiseerd door PSPS Consultants en de Alliantie Voeding in de Zorg. Nederlandse bedrijven deelden innovatieve concepten voor de zorgmarkt met meer dan 30 zorgexperts uit Belgie. De Alliantie Voeding in de Zorg deelde wetenschappelijke inzichten en de expertise uit het Voedingsziekenhuis.
Lees verder

Inzet Biodex bij knieklachten
16.05.2017
Sinds twee jaar heeft Ziekenhuis Gelderse Vallei een geavanceerde Biodex. Vanuit de wijde omtrek komen patiënten hiervoor naar het Edese Ziekenhuis. Wageningen Universiteit gebruikt de Biodex ook, om effecten van voeding en bewegen op de gezondheid te onderzoeken. De Biodex past in de Metabolic Health Unit die vanuit de Alliantie Voeding in de Zorg wordt opgezet.
Lees verder

Health, Food & Techology Event
16.05.2017
Donderdag 15 juni 2017 vindt het event Health, Food & Technology plaats in Congrescentrum Achmea te Zeist. De Alliantie Voeding in de Zorg is partner van het event. Naast een keynote lecture over het Voedinsgziekenhuis verzorgt de Alliantie een breakout sessie waarin NutriProfiel centraal staat. Alliantiepartner Opella geeft een sessie over voeding en maaltijden in de ouderenzorg.
Lees verder

Innovatie nodig in monitoring van voeding bij mammacare
15.05.2017
Woensdag 19 april jl. vond de workshop: ‘Leefstijl monitoring bij patiënten met borstkanker’ plaats in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Wat zijn de kansen en mogelijkheden voor gezondheidswinst in deze patiëntengroep? Op zoek naar oplossingen werden kennis, praktijk en bedrijven samengebracht. De workshop werd georganiseerd door de Alliantie Voeding in samenwerking met ICT for Brain, Body &Behavior (i3B), Food Valley NL en Health Valley, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Wageningen Universiteit en DOON.
Lees verder

Voeding voor een betere kwaliteit van leven bij PDS-patiënten
12.05.2017
Hoe kan voeding de kwaliteit van leven bij patiënten met Prikkelbaredarmsyndroom vergroten? Deze vraag staat centraal in een publiek-private samenwerking (PPS) die begin april gestart is. Prof. Ben Witteman, boegbeeld Alliantie Voeding, onderstreept het belang voor onderzoek bij deze doelgroep. “Dit initiatief legt een wetenschappelijke basis voor de ontwikkeling van voedingsmiddelen en supplementen die de klachten bij PDS helpen verlichten.” Het PPS is een initiatief van Wageningen Food & Biobased Research, met zeven internationale partners.
Lees verder

1 juni: symposium Focus op de Zorgmaaltijd
28.04.2017
Op 1 juni is het symposium ‘Focus op de Zorgmaaltijd’. Flip Kruyt, chirurg in Ziekenhuis Gelderse Vallei en bestuurslid Alliantie Voeding in de Zorg, verzorgt de sessie ‘Het effect van voeding in de medische zorg’.
Lees verder

Expertise Alliantie Voeding op B2B event in Antwerpen
14.04.2017
Op het B2B event 'Voeding in de zorg' op 10 mei in Antwerpen zal de Alliantie Voeding in de Zorg opgebouwde kennis internationaal uitdragen. ‘Via dit event verbinden we onze expertise en netwerk aan de Belgische zorgmarkt. En dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven die met goede voeding en maaltijdconcepten voor de zorg internationaal willen ondernemen’, aldus Menrike Menkveld Manager Alliantie Voeding.
Lees verder

Eat2Move: topcentrum voor innovatie in voeding en beweging door met fase 2
13.04.2017
Het succesvolle topcentrum Eat2Move gaat fase 2 in. De samenwerkende bedrijven investeren 2 miljoen euro aan voeding voor bevordering van prestatie en herstel in (top)sport en zorg. Provinciale Staten hebben op 12 april besloten hier 2 miljoen aan bij te dragen. Gedeputeerde Michiel Scheffer is blij met de steun van Provinciale Staten: 'Gelderland is de proeftuin voor innovaties in voeding, sport en gezondheid. Zowel multinationals, MKB'ers startende bedrijven zijn welkom bij het innovatieloket Eat2Move voor samenwerking. Zo maken we samen werk van innovatie in Gelderland.'
Lees verder

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13