Goede voeding speelt een cruciale rol in de preventie van veel chronische ziektes. Zorgprofessionals kunnen een grote invloed hebben op de gezondheidskeuzes van patiënten. Zij moeten dan wel beschikken over de juiste kennis en weten welke doorverwijs-mogelijkheden er zijn. Om die kennis toepasbaar te maken in het zorgonderwijs is binnen Regiodeal Foodvalley afgelopen jaren gewerkt aan het ontwikkelen, implementeren en evalueren van onderwijsbouwstenen voeding en leefstijl. We delen alle opgedane kennis graag met u!
Het symposium wordt geleid door dagvoorzitter Mahutin Awunou. Samen gaan we in op vragen zoals: ' Hoe versterken we voeding en interdisciplinair samenwerken binnen het onderwijs? Hoe kunnen we competenties van (aankomend) zorgprofessionals verbeteren op het gebied van voeding en leefstijl? Welke werkvormen binnen een interprofessionele keuzecursus werken écht?'.
Klik hier voor het uitgebreide programma.
12.30 uur | Inloop en registratie |
13.00 uur | Welkom door dagvoorzitter | Mahutin Awunou |
13.10 uur | Versterken van voeding en interdisciplinair samenwerken in het onderwijs | Annet van Royen-Kerkhof |
13.35 uur | Behoefte van zorgprofessionals over kennis en kunde van voeding en leefstijl | Willemieke Kroeze |
14.00 uur | Voedingsonderwijs en de rol van voeding bij preventie, ziekte en herstel | Marianne Geleijnse |
14.30 uur | Pauze en informatiemarkt |
15.00 uur | Keuze uit één van de drie workshops 1. Beter aan de slag met gedragsverandering | Materialen voor competentie en ontwikkeling 2. Dat smaakt naar meer! |Verpleegkunde en geneeskunde werken interprofessioneel aan leefstijl 3. 1 + 1 = 3 | Onderwijs voor krachtig samenwerkende (para)medische zorg |
16.00 uur | In gesprek met deelnemers en experts |
16.30 uur | Netwerkborrel |
Bij vragen kunt u contact opnemen met Margot de Regt, projectleider Alliantie Voeding in de Zorg.