15 APRIL 2021

Goede Zorg Proef Je - ziekenhuizen

Sinds maart organiseert Alliantie Voeding in de Zorg maandelijks bijeenkomsten voor ziekenhuizen die actief zijn in het realiseren van een gezond voedingsaanbod: Goede Zorg Proef Je - ziekenhuizen. De eerste bijeenkomst werd bezocht door deelnemers uit 24 ziekenhuizen. De winst van gezonde voeding stond centraal. Meander Medisch Centrum presenteerde de business case van het gezonde voedingsconcept in hun ziekenhuizen.

Goede Zorg Proef Je - ziekenhuizen

Maandelijkse bijeenkomst van ziekenhuizen die zich aan willen sluiten bij Gezonde Zorg Proef je

Eind 2020 tekenden elf Voorhoedeziekenhuizen al een intentieverklaring om een gezond voedingsaanbod voor patiënten, medewerkers en bezoekers medio 2022 te realiseren. De Alliantie Voeding heeft samen met de Voorhoedeziekenhuizen besloten om maandelijks bijeenkomsten te organiseren waarin ziekenhuizen, die zich willen aansluiten bij Goede Zorg Proef Je, welkom zijn. De bijeenkomsten zijn bedoeld om samen struikelblokken te bespreken, expertise te benutten en elkaar te inspireren. Zo wordt de transitie naar een gezond voedingsaanbod in ziekenhuizen verder versterkt.

Volgende bijeenkomst
De volgende bijeenkomst van de Goede Zorg Proef Je - ziekenhuizen is 22 april aanstaande. De thema’s zijn dan ‘De kaders van gezond’ en ‘Meten is weten’. Heb je als ziekenhuis interesse om mee te doen in Goede Zorg Proef Je? Neem dan contact op met Leonie Horne, projectcoördinator Goede Zorg Proef Je. Goede Zorg Proef Je - ziekenhuizen zetten zich actief in om de doelen uit het Nationaal Preventieakkoord te halen: In 2025 heeft de helft van alle ziekenhuizen een gezond voedingsaanbod heeft voor patiënten, bezoekers en medewerkers. En in 2030 allemaal.

Gezonde Eetomgeving
De nieuwe Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum vormt de basis voor het gezonde voedingsaanbod in de ziekenhuizen voor medewerkers en bezoekers. Door zowel te werken aan het aanbod als de presentatie van gezondere producten in de ziekenhuisomgeving, wordt de gezonde en duurzame keuze de makkelijke keuze. De Schijf van Vijf vormt de basis voor het bepalen wat een gezondere keuze is. Goede voeding voor patiënten heeft als basis de ‘Richtlijnen Goede Voeding’ van de Gezondheidsraad, voorziet in de (verhoogde) eiwitbehoefte en levert voldoende energie. Meer lezen over goede voeding in het ziekenhuis? Lees de factsheet ‘Gezonder voedingsaanbod in ziekenhuizen en andere zorginstellingen’.

Goede Zorg Proef Je
Meer aandacht voor gezonde voeding in ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Dat is het doel van het project Goede Zorg Proef Je, dat met steun van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wordt uitgevoerd. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Voedingscentrum zijn partners. Een gezonder voedingsaanbod voor patiënten, bezoekers en personeel draagt bij aan een gezonder Nederland.

________________________________________

Meer lezenRT @GelderseVallei: Sportradioloog Bas Maresch roept op: ‘Naast het clusteren van (top)sport is samenwerking noodzakelijk om de kwaliteit e…
#Webinar │Dr van Loenhout presenting at the webinar with @StichtingDUJAT, @Oostnlnl and @nfiaholland last Wednesday… https://t.co/wA27Px9AHB
RT @WUR: #Voeding | Nederland wordt steeds 'zwaarder'. Waarom eten we als mens eigenlijk te veel voedsel? @Rengerwitkamp van #WUR was te ga…

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.