Auke Verkaar

Het onderwerp van mijn promotie-onderzoek is de relatie tussen voeding en slaap, waarin ik met een observationele studie onderzoek of er een associatie is tussen gezonde voeding en betere slaapkwaliteit. Daarna onderzoek ik of een voeding- of leefstijlinterventie slaap kan verbeteren van verschillende patiëntpopulaties die veel last hebben van slaapproblemen, zoals patiënten met hart- en vaatziekten, dikkedarmkanker en diabetes type 2. Daarvoor gebruik ik data van de SoFiT-studie en Voed Je Beter-studie.

Ik vind dat slaap een heel belangrijk onderdeel is van leefstijl, wat in mijn ogen wat meer aandacht verdient. Ik hoop met dit onderzoek een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van slaapkwaliteit.

Mijn onderzoek valt binnen verschillende onderzoekslijnen van de Alliantie Voeding in de Zorg: Oncologie en Hart-en Vaatziekten en Diabetes. Daarvoor werken samen met oncologen van verschillende ziekenhuizen, waaronder Ziekenhuis Gelderse Vallei en Rijnstate. Mijn promotoren zijn prof. dr. Ellen Kampman, dr.ir. Renate Winkels en dr.ir. Trudy Voortman – allen van het Wageningen University & Research.

Auke Verkaar

Promovendus Wageningen University & Research

[3/3] #onderzoek, #lustrum | Afgelopen 15 jaar hebben we veel bereikt op gebied van persoonsgericht, wetenschappeli… https://t.co/oLd17ERz03
[2/3] #onderzoek, #lustrum | De tweede winnaar van onze onderzoeksubsidie van 10.000 euro: 🔆 Dieuwertje Kok met ha… https://t.co/jA932i0NcP

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.