Auke Verkaar

Het onderwerp van mijn promotie-onderzoek is de relatie tussen voeding en slaap, waarin ik met een observationele studie onderzoek of er een associatie is tussen gezonde voeding en betere slaapkwaliteit. Daarna onderzoek ik of een voeding- of leefstijlinterventie slaap kan verbeteren van verschillende patiëntpopulaties die veel last hebben van slaapproblemen, zoals patiënten met hart- en vaatziekten, dikkedarmkanker en diabetes type 2. Daarvoor gebruik ik data van de SoFiT-studie en Voed Je Beter-studie.

Ik vind dat slaap een heel belangrijk onderdeel is van leefstijl, wat in mijn ogen wat meer aandacht verdient. Ik hoop met dit onderzoek een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van slaapkwaliteit.

Mijn onderzoek valt binnen verschillende onderzoekslijnen van de Alliantie Voeding in de Zorg: Oncologie en Hart-en Vaatziekten en Diabetes. Daarvoor werken samen met oncologen van verschillende ziekenhuizen, waaronder Ziekenhuis Gelderse Vallei en Rijnstate. Mijn promotor is  prof. dr. Ellen Kampman en mijn copromotor is dr. ir. Renate Winkels – beiden van Wageningen University & Research.

Auke Verkaar

Promovendus Wageningen University & Research

#darmkankermaand | Gezonde voeding kan in 50% van de gevallen darmkanker voorkomen. Daarom zijn we erg blij dat… https://t.co/b7AM8yTwuH
Wil je meer weten over ons onderzoek naar voeding bij ouderen en de toepassing ervan? 👉https://t.co/ObLVrGxVjy
#kennisdelen, #ouderen | De juiste voeding kan het verschil maken voor ouderen, die vaak chronische ziekten hebben.… https://t.co/bh6dxbvULs

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.