Ik ben persoonlijk hoogleraar ‘Nutrition and Ageing’ bij Wageningen University & Research. Mijn expertise ligt vooral op het vlak van voeding, fysiologie en epidemiologie. Inmiddels heb ik meer dan 25 jaar ervaring met interventie- en epidemiologische studies bij ouderen. Mijn onderzoek zet in op het ontwikkelen van voedingsstrategieën die de voedingsstatus van ouderen verbeteren. Daarmee hopen we leeftijd gerelateerde ziekteprocessen (zoals cognitieve achteruitgang, sarcopenie, osteoporose) te remmen of terug te draaien.
“In mijn onderzoek zetten we voeding in voor behoud van functionele status én kwaliteit van leven bij ouderen.”
Binnen Wageningen University & Research ben ik voorzitter van de Examencommissie Technologie en Voeding en examinator van twee vakken: ‘Interventies voor Gezond Ouder Worden’ en ‘Introductie in Voeding en Gezondheid’. Daarnaast geef ik ook colleges binnen een aantal andere vakken. In mijn vrije tijd zing, sport en lees ik graag.
Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.