Michelle Paulus

In mijn promotieonderzoek richt ik me op het vinden van de optimale dosering van eiwitten voor Intensive Care (IC) patiënten, zowel tijdens hun verblijf op de IC als na ontslag. IC-patiënten kunnen veel spiermassa verliezen tijdens hun IC-opname. Mogelijk kan het toepassen van een gepersonaliseerde eiwitbenadering het spierverlies beperken. We brengen eerst de voedingsinname en de spiermassa van IC patiënten in kaart. Daarna onderzoeken we het effect van voeding passend bij de individuele behoeften van de patiënt. Daarnaast werk ik aan onderzoek over de voedingsinname van ex-IC patiënten op de verpleegafdeling. Hierover is nog weinig bekend. Ook op de verpleegafdeling zullen we een geoptimaliseerde voedingsstrategie onderzoeken. Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheid om dit onderzoek uit te voeren bij Ziekenhuis Gelderse Vallei, waar voeding een belangrijk speerpunt is.

"Mijn onderzoek draagt bij aan de verdere ontwikkeling van optimaal afgestemde voeding voor IC-patiënten, rekening houdend met hun individuele behoeften."

Mijn promotieonderzoek valt binnen de onderzoekslijn 'Metabole stress' van de Alliantie Voeding in de Zorg. Mijn promotor is Arthur van Zanten, internist-intensivist bij Ziekenhuis Gelderse Vallei en buitengewoon hoogleraar Voeding en metabole stress bij de leerstoelgroep Nutritional Biology aan Wageningen University & Research.


Michelle Paulus

Basisarts Intensive Care Ziekenhuis Gelderse Vallei en Promovendus Wageningen University & Research

#darmkankermaand | Gezonde voeding kan in 50% van de gevallen darmkanker voorkomen. Daarom zijn we erg blij dat… https://t.co/b7AM8yTwuH
Wil je meer weten over ons onderzoek naar voeding bij ouderen en de toepassing ervan? 👉https://t.co/ObLVrGxVjy
#kennisdelen, #ouderen | De juiste voeding kan het verschil maken voor ouderen, die vaak chronische ziekten hebben.… https://t.co/bh6dxbvULs

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.