• Begin
  • 20 november 2025
  • 17:00 uur
  • |
  • Einde
  • 20 november 2025
  • 21:30 uur

Food for Thought | Ondervoeding en Voedingsstatus in de zorg: van kennis naar praktijk

Food for thought is de wetenschaps- en netwerkavond van Alliantie Voeding in de Zorg. Door wetenschap en zorg samen te brengen maken we nieuwe kennis sneller toepasbaar in de zorg. Met het thema ‘Ondervoeding en voedingsstatus: van kennis naar praktijk ’ willen we inspireren en informeren over het thema voedingsstatus en ondervoeding. Sinds dit jaar bundelen de Alliantie Voeding in de zorg en het Kenniscentrum Ondervoeding hun krachten en verstevigen de samenwerking.


Onze sprekers, zowel ervaren als opkomende artsen en onderzoekers, delen hun onderzoek(ideeën) over het integreren van gezonde en duurzame voeding in de zorg. Onder andere Dieuwertje Kok en Niels Klaassen zullen ingaan op ondervoeding en voedingsstatus bij kanker. Kinderarts-intensivist Koen Joosten gaat in op ondervoeding en voedingsstatus bij kinderen. Daarnaast zijn er meerdere (korte) presentaties met resultaten van recent afgeronde voedingsonderzoeken, lopende projecten en casuïstiek uit de praktijk.

Food for Thought is een interne bijeenkomst voor onderzoekers en zorgprofessionals van onze kernpartners Ziekenhuis Gelderse Vallei, Rijnstate, UMC Utrecht en Wageningen University & Research.

Interesse of vragen? Dan kunt u contact opnemen met mblom@zgv.nl.


Aanmeldformulier Food for Thought | Ondervoeding en Voedingsstatus in de zorg: van kennis naar praktijk

20 november 2025. 

Velden met een * zijn verplichte velden.