Pol Grootswagers, postdoc-onderzoeker aan Wageningen University & Research vertelt over duurzame eiwitten en spiergezondheid. Daarbij gaat hij in op vragen zoals: Is het mogelijk gezonde spieren te houden met een vegetarisch of veganistisch dieet? En wat is dan belangrijk?
Ben Witteman, Hoogleraar Voeding en darmgezondheid bij Wageningen Universiteit en MDL-arts in Ziekenhuis Gelderse Vallei zal spreken over beïnvloeding van het microbioom in de praktijk.
Arthur van Zanten, internist-intensivist in Ziekenhuis Gelderse Vallei en buitengewoon hoogleraar “nutrition during recovery from metabolic stress”, geeft een lezing over eiwit en spierverval bij volwassen COVID-19 IC-patiënten. Hij gaat in op de vragen: Maakt eiwitintake uit voor de uitkomst? En: hoe monitoren we spierverval?
Ook zal Yolah Soldaat, diëtist in Ziekenhuis Gelderse Vallei en betrokken bij ons project Goede Zorg Proef Je spreken. Ze gaat daarbij in op gezonde en lekkere voedingsconcepten voor kinderen in het ziekenhuis. Ze zal daarover vertellen vanuit ons project Goede Zorg Proef Je.
Imre Kouw, diëtist-onderzoeker aan Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research vertelt over haar onderzoek naar continue of intermitterende voeding bij IC-patiënten. Ze zoomt daarbij in op veiligheid, uitkomstverschillen en effect op circadiane ritmen.
Tot slot zal Harm van Noort, verpleegkundig wetenschapper bij RadboudUMC een lezing geven over perioperatieve voeding. Daarbij gaat hij in op voeden vlak voor, tijdens en na een chirurgische ingreep - hoe doe je dat?
Laat je inspireren en informeren! Accreditatie is aangevraagd of toegekend.