Iris van Damme

Ik heb zowel de bachelor als master Voeding en Gezondheid gedaan aan Wageningen University & Research (WUR). Na mijn afstuderen heb ik als onderzoeksassistent gewerkt bij de WUR, waar ik voornamelijk onderzoek deed voor de Voedingsrichtlijn Diabetes van de Nederlandse Diabetes Federatie. Na publicatie van de richtlijn ben ik begonnen als promovendus bij WUR.

In mijn promotieonderzoek richt ik me op gezonde voeding voor mensen met diabetes type 2. Mijn project is onderdeel van de Regiodeal Foodvalley. Hierin werken WUR, Universiteit Utrecht, Alliantie Voeding in de Zorg en vele andere partijen uit de regio intensief samen om de transitie naar een gezondere en duurzamere voedselconsumptie te versnellen en onderzoeken. Binnen ons werkpakket staan patiënten met hart- en vaatziekten en diabetes centraal. Samen met Esther Cruijsen, Ilse Evers en Nadia Bonekamp onderzoek ik wat gezonde voeding voor deze patiëntengroep inhoudt, en hoe we mensen vanuit de zorgketen beter kunnen helpen bij het volhouden van een gezond voedingspatroon.

“Ik wil met mijn onderzoek een bijdrage leveren aan voedingsadvies op maat voor mensen met diabetes type 2, zodat het makkelijker wordt om een gezond voedingspatroon aan te houden”

Mijn promotoren zijn prof. dr. Marianne Geleijnse en dr.ir Renate Winkels (beiden WUR). Binnen de Alliantie Voeding in de Zorg valt het onderzoek binnen de onderzoekslijn Hart- en vaatziekten.

Iris van Damme

Promovendus Wageningen University & Research, Regiodeal Foodvalley

#darmkankermaand | Gezonde voeding kan in 50% van de gevallen darmkanker voorkomen. Daarom zijn we erg blij dat… https://t.co/b7AM8yTwuH
Wil je meer weten over ons onderzoek naar voeding bij ouderen en de toepassing ervan? 👉https://t.co/ObLVrGxVjy
#kennisdelen, #ouderen | De juiste voeding kan het verschil maken voor ouderen, die vaak chronische ziekten hebben.… https://t.co/bh6dxbvULs

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.