Pol Grootswagers

"Mijn onderzoek richt zich op voeding en veroudering. Door (plantaardige) eiwitten juist in te zetten, in combinatie met beweging, wil ik mensen tijdens het ouder worden ondersteunen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Hiervoor zet ik graag nieuwe technologieën in, zoals online trainingen en webapplicaties.

Meer inzicht in de beste ondersteuning bij veroudering is belangrijk, want de groep ouderen wordt in de toekomst alleen maar groter.

Ik werk aan diverse onderzoeken, zoals ALPHA, Uni2Move, VOILA, VD2O en een project om de effecten van een veganistisch eetpatroon te achterhalen. Deze studies voer ik uit aan Wageningen University & Research, bij de afdeling Nutriotion & Ageing, onder begeleiding van prof. dr. ir. Lisette de Groot. We werken samen met Alliantie Voeding in de Zorg binnen de onderzoekslijn Ouderen en met Regiodeal Foodvalley binnen het werkpakket Kwetsbare Ouderen."

Pol Grootswagers

Onderzoeker, Wageningen University & Research

#darmkankermaand | Gezonde voeding kan in 50% van de gevallen darmkanker voorkomen. Daarom zijn we erg blij dat… https://t.co/b7AM8yTwuH
Wil je meer weten over ons onderzoek naar voeding bij ouderen en de toepassing ervan? 👉https://t.co/ObLVrGxVjy
#kennisdelen, #ouderen | De juiste voeding kan het verschil maken voor ouderen, die vaak chronische ziekten hebben.… https://t.co/bh6dxbvULs

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Elke 6-8 weken verschijnt onze digitale nieuwsbrief.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy- en Cookieverklaring verwerkt. Uitschrijven kan onderaan iedere nieuwsbrief die u van ons ontvangt.