• Begin
  • 22 maart 2019
  • |
  • Einde
  • 22 maart 2019
  • |
  • Locatie
  • De Reehorst, Ede
  • |
  • Meer informatie

2e Nationaal Ouderen en Voeding Congres

Welke specifieke voedingsstoffen zijn van belang voor ouderen met co-morbiditeit? Hoe kan je ondervoeding herkennen en voorkomen bij kwetsbare ouderen? Welke dieetadviezen kan je geven aan ouderen met dementie? Wat is de invloed van voeding op het brein? Hoe kunnen wij de samenwerking verbeteren tussen zorgprofessionals om ondervoeding te voorkomen bij ouderen? Deze en vele andere vragen zullen aan bod komen tijdens het Nationaal Ouderen en Voeding Congres.

2e Nationaal Ouderen en Voeding Congres

Om langer te leven en om chronische ziekten en beperkingen zo lang mogelijk uit te stellen, is gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging belangrijk. Dit geldt ook voor ouderen. Echter, zijn er nog veel onduidelijkheden over de wetenschappelijke onderbouwing, de diagnostiek en behandeling van voedingsproblemen bij ouderen. Op dit landelijke congres ontmoet u deelnemers van verschillende disciplines in de zorg met interesse in voeding.

Op het programma oa:

  • ProMuscle in de Praktijk door Ellen van Dongen van Wageningen University & Research; 
  • Voeding en dieetadviezen bij nierinsufficiëntie, door Inez Jans, Diëtist Nierziekten, Ziekenhuis Gelderse Vallei;  
  • Voedingspaspoort voor het optimaliseren van voedingszorg en het voorkomen van ondervoeding door Dr. ir. Emmelyne Vasse, Projectleider Stuurgroep Ondervoeding/dietist Ziekenhuis Gelderse Vallei/Projectmedewerker Alliantie Voeding in de Zorg
  • Voeding en dieetadviezen in de palliatieve zorg, door Anja Boot, Verpleegkundig Specialist, Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Ga voor het volledige programma naar de website van het congres.