• Begin
  • 31 oktober 2018
  • 14:00 uur
  • |
  • Einde
  • 31 oktober 2018
  • |
  • Locatie
  • Campus Wageningen Universiteit, Gebouw Forum, zaal 31+34 (begane grond)

Mini-symposium Voeding in de Revalidatie

Symposium is vol - In de multidisciplinaire revalidatiebehandeling is veel aandacht voor fysieke training. Aandacht voor goede voeding bij revalidatie komt de kwaliteit van leven ten goede. Vanuit zowel revalidanten als zorgprofessionals groeit dan ook de behoefte aan onderbouwde voedingsadviezen en effectieve voedingsconcepten. Om het thema voeding tijdens revalidatie op de kaart te zetten, organiseert de Alliantie Voeding in de Zorg het mini-symposium ‘Voeding in de Revalidatie’ op woensdag 31 oktober as.

Mini-symposium Voeding in de Revalidatie

Goede voeding in het revalidatieproces

Goede voeding en een gezond gewicht dragen bij aan het herstel en aan het voorkomen van gezondheidsproblemen op de lange termijn. Er zijn echter nog veel vragen over de juiste voedingsinterventies in het revalidatieproces en daarna. Experts en ervaringsdeskundigen geven tijdens het symposium een overzicht van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van voeding in de (volwassen) revalidatiezorg. Samen met de deelnemers verkennen we waar de grootste behoefte ligt aan nieuwe kennis op dit thema. Daarbij bespreken wat nodig is om vanuit vragen uit de praktijk tot nieuwe, toepasbare inzichten te komen.

*** Het symposium is vol ***
Wilt u op de reservelijst worden geplaatst? Mail dan aan Merel.Snellen@wur.nl.

  • Voor wie: (revalidatie)artsen, fysiotherapeuten, diëtisten, beleidsmakers en onderzoekers.
  • Kosten: het mini-symposium is gratis toegankelijk voor zorgprofessionals en onderzoekers. Behoort u niet tot de doelgroep maar heeft u wel interesse? Neemt dan contact op met Merel.Snellen@wur.nl voor de mogelijkheden.
  • Het symposium is vol. U kunt zich op de reservelijst  laten plaatsen

Programma


14:00 Inloop met koffie en thee

14:30 Welkom en opening
           Ellen Kampman, hoogleraar Voeding en Ziekte (WUR) & vice-voorzitter Alliantie Voeding in de Zorg

14:35 Revalideren en goede voeding – ervaringen en wensen
           Diederic Klapwijk, oprichter en oud-voorzitter Alliantie Voeding in de Zorg

15:00 Revalidatiegeneeskunde – impact en inzichten
           Marlies Bodde, revalidatiearts Wilhelmina Ziekenhuis, Assen

15:25  Voedingsadvies op maat bij revalidatie
            Jacqueline van Helleman-Israël, diëtist, Revant Revalidatiecentrum Lindenhof, Goes

15:50 Geeft KRacht – innovatief voedingsconcept binnen de revalidatie
           Nikkie van der Lee, (sport)diëtist, Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg, Doorn

16:15 Interactieve discussie over voeding in de revalidatie
           Ellen Kampman, hoogleraar Voeding en Ziekte (WUR) & vice-voorzitter Alliantie Voeding in de Zorg

17:00 Afsluitende borrel