Deze cursus is interessant voor iedereen die op zoek is naar de laatste wetenschappelijke kennis rondom voeding & hersengezondheid. Zoals medische professionals (psychologie/neurologie), geriaters, klinische onderzoekers, apothekers, managers uit het gezondheidsbedrijfsleven (food, pharma, supplementen), gezondheidszorg beleidsmakers, maar ook voedingswetenschappers, diëtisten en professionals in de ouderenzorg.
Voorafgaand aan de cursus op de Campus van WUR krijgt men, ter voorbereiding, toegang tot een online module rondom healthy aging/hersenveroudering.
In een plenair deel op de campus gaan we o.a. in op:
8.45 Welkom met koffie en thee
9.15 Introductie door Astrid Kühlkamp, Wageningen Academy
9.20 De rol van voeding bij preventie van dementie door dr. Yannick Vermeiren, WUR
10.00 De interactie tussen voeding, darmen en de hersenen bekeken vanuit de cognitieve neurowetenschappen door Prof. Esther Aarts, Donders Institute for Brain, Cognition & Behaviour
10.30 Pauze
11.00 De rol van leefstijl(interventies) voor risicoreductie van dementie door Prof. Sebastian Köhler, Maastricht University
11.30 Research & trials: darm-hersen mechanismen en Fecal Microbiota Transplantation (FMT) bij ziekte van Parkinson door Prof. Roosmarijn Vandenbroucke, Universiteit Gent
12.00 Lunch
13.00 PARALLEL SESSIES (3 topics, kies er 2)
±13.00-14.00: Ronde 1 (voorkeurstopic 1)
±14.10-15.10: Ronde 2 (voorkeurstopic 2)
15.15 Pauze
15.40 Paneldiscussie
16.10 Afsluiting
16.20 Drinks & bites