Esther werkt in haar promotieonderzoek – binnen het programma Regio Deal Foodvalley - aan goede en gezonde voeding voor patiënten met hart- en vaatziektes. Door onderzoek in patiëntcohorten wil ze meer duidelijkheid krijgen over wat gezonde voeding is voor deze groep. De volgende stap is om materialen te ontwikkelen waarmee patiënten in de kliniek gestimuleerd kunnen worden om gezond te eten. Op deze manier worden nieuwe ziekteverschijnselen hopelijk voorkomen. Het onderzoek sluit aan bij de onderzoekslijn cardiometabole ziekten van de Alliantie Voeding in de Zorg, olv Prof.dr. Marianne Geleijnse.
Deze lunchlezing wordt georganiseerd door Bureau Medische Staf van Ziekenhuis Gelderse Vallei ism de Alliantie Voeding in de Zorg. Tijdens de lunchlezing zullen ook Ilse Evers en Iris van Damme beschikbaar zijn voor je vragen. Zij zijn beide promovendi in dezelfde onderzoekslijn en werken aan de Voed je Beter –interventiestudies bij mensen met respectievelijk hart- en vaatziekten en diabetes type 2.